Learn How

We need your help in 2018

Support All About Jazz All About Jazz is looking for 1,000 backers to help fund our 2018 projects that directly support jazz. You can make this happen by purchasing ad space or by making a donation to our fund drive. In addition to completing every project (listed here), we'll also hide all Google ads and present exclusive content for a full year!

jaZZanti-konsertti: Koskinen – Romus – Innanen – Hauta-aho at Ravintola Laulumiehet

Where

Ravintola Laulumiehet
Hietaniemenkatu 2
Helsinki

When

Tue, May 23, 2017
12:00

Add to Calendar 2017-05-23 12:00 2017-05-23 jaZZanti-konsertti: Koskinen – Romus – Innanen – Hauta-aho at Ravintola Laulumiehet Rent Romus (USA): saksofonit, huilut ja muut puhaltimet, perkussiotHeikki “Mike” Koskinen: e-trumpetti, huilut, perkussiotMikko Innanen: saksofonit, huilut ja muut puhaltimet, perkussiotTeppo Hauta-aho: kontrabasso
Koskinen-Romus-Innanen-Hauta-aho on vapaasta improvisoinnista inspiraatiota ammentava yhtye, jossa yhdistyvät vaikutteet Kellari Triosta, sekä Koskisen ja Romusin pitkäaikaisesta yhteistyöstä San Franciscon lahtialueella. Yhtyeen ytimessä on intensiiviseen kuunteluun perustuva kollektiivi improvisaatio, jonka lomaan lisätään sävellettyjä teemoja. Instrumentteina ovat saksofonien, basson ja e-trumpetin lisäksi pienet perkussiot ja ”soundisoittimet” ja Koskisen soittaa puhaltimien lisäksi myös pianoa.Heikki ”Mike” Koskinen ja saksofonisti Rent Romus ovat tehneet yhteistyötä lahtialueella monissa eri yhteyksissä jo kauan. Koskisen Suomen kulttuurihistorian ja musiikin tuntemus oli tärkeä elementti Romusin ‘Otherworld Cycle’ suomalaisvaikutteisen projektin toteuttamisessa. He ovat esiintyneet yhdessä Koskisen ”Northern Winds & Voices” ja ”Liisankatu 14” yhtyeissä, sekä Romusin ”Life’s Blood Ensemble” yhtyeen keikoilla ja tuoreella levyllä ”Rising Colossus”.Trumpetisti Heikki ”Mike” Koskinen lähti Suomesta 70-luvulla opiskelemaan Bostonin Berklee College of Musiciin. Sieltä hän muutti San Franciscoon ja on toiminut lahtialueella aktiivisesti omien jazzyhtyeittensä parissa sekä sovittajana, filmisäveltäjänä ja musiikkipedagogina. Hän on sovittanut ja johtanut lahtialueen erityylisiä suomalaisyhtyeitä ja toimitti kymmenen vuotta viikoittaista radio-ohjelmaa ”Studio Finland”. Ennen Amerikkaan muuttoaan Mike soitti Suomessa mm. Edward Vesalan, Kalmiston Klangin, Paroni Paakkunaisen, Eero Koivistoisen, Heikki Sarmannon ja Soulset yhtyeissä ja 70 luvulla hänet valittiin mm. Suomen ykkösjazztrumpetistiksi Rytmin äänestyksissä. Miken omalla kvintetillä vuonna 75 levytetty ”Sunwebs” (Love Records) on vieläkin ajankohtainen Suomen jazzpiireissä. Miken pääinstrumentit ovat nykyään Morrison Digital Trumpet, tenorinokkahuilu ja piano. Hänen omissa lahtialueen yhtyeissä ovat soittaneet mm. Hadley Caliman, Steve Heckman, Mark Levine, Joe Bonner, Bennie Green, Larry Hancock, Michael Spiro ja Rent Romus.  Suomessa Koskinen on viime vuosina soittanut Kellari Triossa Mikko Innasen ja Teppo Hauta-ahon kanssa.
Rent Romus on kolmannen polven suomalais-amerikkalainen, syntynyt Michiganissa ja asuu nykyään San Franciscon lahtialueella.  Romus on saksofonisti, multi-instrumentalisti, säveltäjä, yhtyejohtaja, musiikin tuottaja, ja osallistuu aktiivisesti lahtialueiden suomalais- ja musiikkiyhteisöjen toimintaan. San Francisco Weekly on kuvaillut Romusin soittoa ”hurjaksi” ja jazzkriitikko Frank Rubolino on kutsunut häntä keskeiseksi hahmoksi USA:n länsirannikon luovan musiikin piirissä.  Hänen alkuaikojen, mm. Stan Getzin kanssa tehtyjen, opintojensa jälkeen hänen kiinnostuksensa on vienyt kohti vapaamuotoisempia artisteja, kuten Sun Ra, Albert Ayler, Arthur Blythe, Derek Bailey ja Merzbow.  Hänen yhtyeitään ovat: “Lords of Outland”, “the Life’s Blood Ensemble, “Bloom Project” pianisti Thollem McDonasin kanssa ja hän johtaa kollektiivista improvisaatiota soittavaa “The Ruminations” yhtyettä.  Rent Romus on levyttänyt 37 albumia, sekä yhtyejohtajana että muusikkona, ja niissä on lähestytty improvisaatioita ja  sävellyksiä monesta eri näkökulmasta.  Hän soittokumppaneitaan ovat olleet mm. Chico Freeman, John Tchicai, Vinny Golia, Stefan Pasborg, James Zitro, Heikki “Mike” Koskinen, ja Jon Bridsong.Mikko Innanen  kuuluu  suomalaisen jazzin nuorempaan, kansainvälisesti mainetta niittäneeseen sukupolveen.  Mikko on virtuoosimainen soittajia, joka hallitsee jazz monet eri tyylisuunnat ja tuntee musiikin traditiot, mutta myös pystyy luomaan musiikkia tyhjästä hetken inspiroimana.Basisti Teppo Hauta-aho on suomalaisen jazzin veteraani, mutta edelleen kiinteästi mukana maamme free jazz kuvioissa. Hauta-ahon kutsumanimen kautta nimetty oma yhtye, Kalmisto-Klang, viitoitti tietä tuleville seikkailuille improvisaation rikkaassa maailmassa. Suomessa Hauta-aho levytti esimerkiksi trumpetisti-säveltäjä Jarmo Sermilän kanssa, ja Quintet Modernen kautta syntyi kontakteja saksalaiseen free jazziin. Hauta-aho soitti myöhemmin free jazzin jättiläisen Cecil Taylorin eurooppalaisessa yhtyeessä. Suomessa he esiintyivät Tampere Jazz Happeningissa vuonna 1998. Myös sellaiset free jazz legendat kuin Alexander Von Schlippenbach, Evan Parker, Anthony Braxton ja Marilyn Crispell kuuluvat Hauta-ahon soittokumppaneihin. Viime vuosina Hauta-ahon tärkeimpiä kotimaisia kokoonpanoja ovat olleet Duo Nueva Finlandia, Sound Kitchen, Kalle Kaliman K18, Olavi Trio ja Kellari Trio. Mittavan jazzuran lisäksi Hauta-aholla on kunnioitettava ansioluettelo klassisen musiikin puolelta, säveltämisen lisäksi muusikkona esimerkiksi Suomen Kansallisoopperan orkesterissa. Hauta-ahon sävellystä ”Kadenza” soitetaan bassokilpailujen vakio-ohjelmistossa ympäri maailmaa.
Konserttia tukevat Helsingin kulttuurikeskus ja Musiikin edistämissäätiö.
Konsertti alkaa klo 19.00 (ravintolan ovet avautuvat klo 18.30). Ravintola Laulumiehet, Hietaniemenkatu 2, 00100 Helsinki. Liput (käteisellä) 20 €, eläkeläiset, työttömät ja Helsinki Jazz ry:n jäsenet 15€, opiskelijat 10 €, pariskunnat 15 + 15 €. Ennakkoliput: Digelius Music, Laivurinrinne 2. (www.digelius.com) tai Liveto.fi, jolloin lippujen hinnat: 21,5/16,5/10,5 €.
Heikki Koskinen
Rent Romus
Mikko Innanen
 
Ravintola Laulumiehet, Hietaniemenkatu 2 false MM/DD/YYYY

Tickets

INFO & TICKETS

About

Rent Romus (USA): saksofonit, huilut ja muut puhaltimet, perkussiotHeikki “Mike” Koskinen: e-trumpetti, huilut, perkussiotMikko Innanen: saksofonit, huilut ja muut puhaltimet, perkussiotTeppo Hauta-aho: kontrabasso
Koskinen-Romus-Innanen-Hauta-aho on vapaasta improvisoinnista inspiraatiota ammentava yhtye, jossa yhdistyvät vaikutteet Kellari Triosta, sekä Koskisen ja Romusin pitkäaikaisesta yhteistyöstä San Franciscon lahtialueella. Yhtyeen ytimessä on intensiiviseen kuunteluun perustuva kollektiivi improvisaatio, jonka lomaan lisätään sävellettyjä teemoja. Instrumentteina ovat saksofonien, basson ja e-trumpetin lisäksi pienet perkussiot ja ”soundisoittimet” ja Koskisen soittaa puhaltimien lisäksi myös pianoa.Heikki ”Mike” Koskinen ja saksofonisti Rent Romus ovat tehneet yhteistyötä lahtialueella monissa eri yhteyksissä jo kauan. Koskisen Suomen kulttuurihistorian ja musiikin tuntemus oli tärkeä elementti Romusin ‘Otherworld Cycle’ suomalaisvaikutteisen projektin toteuttamisessa. He ovat esiintyneet yhdessä Koskisen ”Northern Winds & Voices” ja ”Liisankatu 14” yhtyeissä, sekä Romusin ”Life’s Blood Ensemble” yhtyeen keikoilla ja tuoreella levyllä ”Rising Colossus”.Trumpetisti Heikki ”Mike” Koskinen lähti Suomesta 70-luvulla opiskelemaan Bostonin Berklee College of Musiciin. Sieltä hän muutti San Franciscoon ja on toiminut lahtialueella aktiivisesti omien jazzyhtyeittensä parissa sekä sovittajana, filmisäveltäjänä ja musiikkipedagogina. Hän on sovittanut ja johtanut lahtialueen erityylisiä suomalaisyhtyeitä ja toimitti kymmenen vuotta viikoittaista radio-ohjelmaa ”Studio Finland”. Ennen Amerikkaan muuttoaan Mike soitti Suomessa mm. Edward Vesalan, Kalmiston Klangin, Paroni Paakkunaisen, Eero Koivistoisen, Heikki Sarmannon ja Soulset yhtyeissä ja 70 luvulla hänet valittiin mm. Suomen ykkösjazztrumpetistiksi Rytmin äänestyksissä. Miken omalla kvintetillä vuonna 75 levytetty ”Sunwebs” (Love Records) on vieläkin ajankohtainen Suomen jazzpiireissä. Miken pääinstrumentit ovat nykyään Morrison Digital Trumpet, tenorinokkahuilu ja piano. Hänen omissa lahtialueen yhtyeissä ovat soittaneet mm. Hadley Caliman, Steve Heckman, Mark Levine, Joe Bonner, Bennie Green, Larry Hancock, Michael Spiro ja Rent Romus.  Suomessa Koskinen on viime vuosina soittanut Kellari Triossa Mikko Innasen ja Teppo Hauta-ahon kanssa....

read more

Finnish Jazz Federation uploaded this event on May 9, 2017

Support All About Jazz's Future

We need your help and we have a deal. Contribute $20 and we'll hide the six Google ads that appear on every page for a full year!